Weboldal címe
Weboldal alcíme
 LAKÁSVETÍTÉS
#alternatív #film #terjesztés​ 

Házhoz jön a mozi!

Most igazi moziélményt varázsolhatsz a saját lakásodba a barátaid körében, ezt kínálja Neked a Soldivision alternatív filmterjesztő.

Ha vállalkozó kedvű vagy, van egy lakásod és egy mozirajongókból álló baráti társaságod, most az otthonod kényelmében nézhettek meg olyan filmeket (nemcsak hazai és külföldi játék-, de különleges dokumentum- és kísérleti filmeket is), melyeket moziban nem – vagy csak alig láthattok egyébként.

Sőt! A moziélmény mellé izgalmas beszélgetésekkel is szolgálunk, melyek során alkotókkal és szakértőkkel mélyedhettek el az általatok választott film háttérvilágában.


Filmek, melyek közül választhatsz:


PREMIER ELŐTT: Rupa butikja (Rupa’s Boutique)
magyar-indiai dokumentumfilm, 52 perc, 2017

Az indiai Agra városában élő Rupa gyermekkora óta divattervező szeretett volna lenni. A rangos nemzetközi díjakkal – többek között az ENSZ által is – kitüntetett filmben az ő és társai történetét ismerjük meg, akik hozzá hasonlóan savtámadás áldozataivá váltak, de a tragédiát követően talpra álltak, és az álmaikba kapaszkodva megtalálták a visszautat az életbe.The Rub
magyar kísérleti film, 62 perc, 2018

A Berlinalén debütált The Rub című film William Shakespeare Hamletjének pszichedelikus adaptációja, mely több száz kézzel festett, roncsolt 16 és 35 mm-es filmtekercs felhasználásával készült. Hamlet monológjai Nádasdy Ádám új fordításában és az elsősorban rendezőként ismert Hajdu Szabolcs előadásában hallhatók.A monostor gyermekei (The Next Guardian)
bhutáni-magyar-holland dokumentumfilm, 74 perc, 2017

Gyembó és Tashi átlagos tinédzserek Bhutánban, az utolsó buddhista királyságban. Apjuk reméli, hogy fiának adhatja tovább a monostor őrzésének szent feladatát. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. A Zsigmond Vilmos Fesztivál legjobb dokumentumfilmjének választott alkotásban egy olyan bhutáni család érzékeny portréját láthatjuk, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető.Genezis
magyar dráma, 120 perc, 2018

A Berlinben bemutatkozó Genezis történetének középpontjában egy roma kisfiú áll, akinek gyerekkora drasztikusan véget ér, amikor egy brutális támadásban elveszíti a családját. A munkájába temetkező sikeres ügyvédnő felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét. A nyomozás során megismerkedik az ügyben tanúként résztvevő kisfiúval, és ez a találkozás mindkettejük életét gyökeresen megváltoztatja.


Így csajozz egy földönkívülivel (How to Talk to Girls at Parties)
angol-amerikai vígjáték, 102 perc, 2017, 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A 2017-es Cannes-i fesztivál egyik kedvence, amiben Nicole Kidman őrült punkként, Elle Fanning pedig elragadó űrlényként jelenik meg, az első szerelem mindent elsöprő erejéről, és az univerzum legnagyobb rejtélyéről mesél. Egyszerre sci-fi, szexkomédia és korrajz a punk születéséről, a lázadás kultuszáról.


És hogy mik a vetítési feltételek?

  • Elmúltál 18 éves.
  • Kölcsöndíjszerződést kötsz a film alternatív terjesztőjével.
  • Vállalod, hogy február 1. és 10. között az alternatív terjesztővel előre egyeztetett napon és időpontban tartod meg a vetítést.
  • A vetítési helyszínen rajtad és segítőtársadon kívül legalább 20 fizető nézőnek biztosítasz kényelmes filmnézési lehetőséget, vagy kisebb helyszín és/vagy alacsonyabb létszám esetén kifizeted a 20 főre eső jegybevétel szerinti minimál garanciát.
  • Biztosítod a vetítéstechnikát (projektor, hangrendszer, vászon vagy vetítésre alkalmas falfelület), amely beszerzésében szükség esetén az alternatív terjesztőtől is segítséget kérhetsz.
  • Vendégeid a vetítés kezdetéig megvásárolják a helyszínen a 2000 Ft-os belépőjegyet.Amennyiben a felsorolt feltételeknek teljesíthetők számodra, a soldivisionfilm@gmail.com e-mail címen jelentkezhetsz a február 1. és 10. között tartandó vetítésekre.